Vennlige og morsomme Irland

     

For en tid tilbake var vi i Irland. Ikke et typisk ferieland for nordmenn, men et ferieland der de som har vært der, reiser igjen. Og igjen. Og igjen.

Naturen er ikke ekstraordinær, men vakker og betagende på sin egen måte: frodige grønne enger med sauer, kuer og hester. Det var varmt da vi var der, og gjennom togvinduene så vi dem hvile i skyggen av de flotteste trær. Kalvene lå tett inntil moren, og lammene danset omkring. Gjennom vår uke som togreisende så vi både innland og kyst, bygd og by. Vi så bratte klipper, flotte gods, små murhus med fargerike dører, uendelige steingjerder og mye historie.

 

Irene er de vennliste menneskene jeg har møtt. De er åpne, morsomme og alltid klar for en pint på den lokale puben. Det er noe med stemningen i Irland. Den er ujålete, lett og åpen. Folk møtes på den lokale puben, deler en fish & chips, og stemmer gjerne i når musikeren synger tradisjonelle folkesanger. Som turist er du hjertelig velkommen til å delta, med akkurat den stemmen du har.

           

Irene er fargerike og det gjenspeiles i samfunnet forøvrig. Husene har gjerne skarpe farger, og er rikt dekorert med de flotteste blomster. I samme hus, har gjerne alle ulik farge på dørene sine, og det er fascinerende for to nordmenn som fremdeles lever hjemme i hvitt og grått.

Vi var en uke i Irland og skal helt sikkert tilbake. Snart. For dette er et ferieland vi gjerne utforsker mer. Og helt perfekt for en langhelg hjemmefra. Med Norwegian flyr du billig, og hotellene har helt greie priser. Vi rakk ikke se så mye av Dublin denne gangen, men byen har strålende shopping og haugevis av puber som byr på både sang, mat, dans og god drikke. Ta gjerne en dagstur med turistbuss fra Dublin også. Det var en av de artigste og flotteste opplevelsene vi hadde på vår tur.

      

Beklager dårlig kvalitet på bildene i innlegget, men glemte helt å bruke kamera, så da får det bli som det blir.

Kjersti

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *